Waarom kinderen en jongeren het zo zwaar hebben.

Regelmatig zie ik kinderen en jongeren met hun ouders in mijn praktijk. Op jonge leeftijd worstelen ze al met zichzelf. En wat iedere ouder, jongere zou moeten leren.

Waarom kinderen en jongeren het zo zwaar hebben.

Ze voelen vooral dat het ze verder helpt wat ik ze leer. Ze voelen dat ik op hun niveau communiceer en begrijp wat zij doormaken. Zie wat het met ze doet. Leeftijd is trouwens helemaal niet relevant in mijn werk.

Er toe doen wel. Misschien nog belangrijker: ze voelen zich serieus genomen, ze worden gehoord en gezien. En ze weten dat ze 'anders' zijn, dat dit niet raar of stom is maar dat het fantastisch, briljant is. Ik vertel ze dat ze een rode eend mogen zijn. Grijze muizen lopen er genoeg rond.

Ik leer ze Ik leer ze hoe ze met hun emoties, hun energie kunnen omgaan. Ik laat ze energie voelen. Hoe ze de buikpijn of hoofdpijn als gevolg van spanning weg kunnen laten vloeien. Ik vertel ze waarom contact met de aarde zo immense noodzaak is.

Voelen Ik vertel ze dat het meestal waar is wat ze voelen, dat ze het bij het juiste eind hebben, maar dat volwassenen vaak niet eerlijk zijn. En dus zeggen dat hun gevoel niet klopt. Maar voel wat waar is, sommige mensen willen dat gewoon niet horen. Laat het dan maar, het is soms zoals het is.

Strijd en angst Ik vertel ze wat 'strijd' met mensen doet. Uit hun eigen ervaring weten ze hoe het uitpakt wanneer ze opstandig, boos zijn, hun mening uiten. Hoe ze hun rechtvaardigheidsgevoel naar voren brengen. Ze voelen zich vaak onderdrukt, ze MOETEN luisteren naar de volwassene, die weet het allemaal. Zij zijn kind en ze MOETEN gehoorzamen. En nog meer strijd.

Voor mij als volwassene absoluut herkenbaar toch?

Bovenstaande daar gaat het om Kinderen voelen zich gesteund. En juist dat gebeurt vaak niet in het onderwijs. Soms ook niet thuis. Vaak uit onwetendheid. Omdat we niet anders hebben geleerd en zelf ook zo autoritair zijn opgevoed, geconditioneerd.

Kinderen van nu zijn anders Veel, misschien inmiddels wel de meeste kinderen zijn nieuwetijdskinderen. Ze kunnen tegelijk voelen en denken, in essentie hebben ze dezelfde gaven als ik heb. Ze willen hun eigen pad bewandelen. Hun eigen toekomst uitstippelen. Met steun van hun ouders.

'Oude' zielen Vaak zijn het ook nog ‘oude’ zielen die je onverwacht met wijze ogen kunnen aankijken en dingen zeggen waarvan jij denkt ‘dat heeft ie vast ergens gehoord’. En je neemt het niet serieus of je voelt je ongemakkelijk als volwassene.

Vaak ook hoogbegaafd Veel briljanter en slimmer dan ze kunnen laten zien op school. Omdat ze zich doodvervelen in de klas, met de saaie lessen in veel te grote klassen met heel veel energie. Ze vertellen het wel maar worden ze ook gehoord? Nee vaker wordt er gezegd: je moet gehoorzamen, luisteren en doen wat wij zeggen. Er wordt soms zelfs gedreigd met instanties.

In zo'n geval ken het leven van een kind zwaar zijn Want ze weten meer dan jij denkt als volwassene, ook al begrijpen ze zelf niet allemaal wat ze weten, voelen. Zij maken zich zorgen om de huidige situatie. Ze vinden de toekomst eng. Net alsof niemand hen steunt. En is dat ook niet zo? Is het leven, de toekomst van onze kinderen niet het allerbelangrijkste? Ook al heb ik zelf geen kinderen voor mij is dat wel zo.

Jeugdzorg zit in de problemen Iedereen weet hoe de jeugdzorg ervoor staat, tenzij jij bewust je kop in het zand steekt.

Maar onze kinderen zijn onze leiders voor onze toekomst. Tenzij wij ze lijders maken. Vaak is dit geen opzet. We bedoelen het liefdevol, zo hebben wij het immers ook geleerd? Wij zijn er ook groot mee geworden.

Pak de regie terug Leer zelf hoe jezelf in balans bent en kunt blijven. In contact met je essentie. Los van angst, twijfel en stress. En leer het je kind. Ik ben van mening dat ieder kind, ieder ouder kennis zou moeten hebben van energie, zelfhelend vermogen plus tools om je emoties, gedachten te leren beheersen. Leren met het leven te dealen, wat er ook gebeurt. Even in een notedop.

Weten wat ik bedoel? Lees meer op mijn website over de training Bewustwording, pak de regie terug. https://marariewald.nl/trainingen/training-bewustwording-regie-over-je-toekomst/

Een intake/informatiegesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. #bewustwording

Geplaatst op donderdag 29 juli 2021.

Over Mara Riewald Healing en Communicatie

Dit bericht is geschreven door Mara Riewald Healing en Communicatie. Het bedrijf valt onder coaching uit Sneek. Trefwoorden van Mara Riewald Healing en Communicatie uit Easterwierrum : Krachtige combinatie van coaching, quantum healing, healende communicatie, stap zetten in je persoonlijke ontwikkeling, healend coachen, jezelf herontdekken met healend coachen,.

Lees meer over Mara Riewald Healing en Communicatie.