Watze van der wal sieraden in Joure

Op zoek naar een mooi sieraad? Wij maken het graag voor u!!!

Over Watze van der wal sieraden

Watze van der wal sieraden valt onder de rubriek juwelier in Sneek.

Op zoek naar een mooi sieraad? In onze goudsmederij vindt u handgemaakte sieraden van goud en zilver, door ons of met u samen ontworpen. U kunt hierbij denken aan (trouw)ringen, colliers, armbanden en oorsieraden.

Hij laat zich inspireren door een opvallend gevormde spoorboom of organische vormen uit de natuur, maar laat zich daarnaast ook graag verrassen door het materiaal zelf. Onder de handen van Watze van der Wal groeit elk sieraad uit tot een unicum, waarbij de vorm altijd superieur is aan de inhoud. Voor Watze geldt het credo van het weglaten. Less is more. Hoe minder frutsels aan een sieraad, hoe mooier. ‘Ik hou van pure, transparante vormen’, vertelt hij. ‘Schoonheid is per definitie puur. In mijn ontwerpen neem ik vaak gekleurde edelstenen als uitgangspunt. Smaragd, saffier, robijn. Die worden net zo lang geslepen tot ze voor mij de perfecte vorm, glans en schittering hebben. Eigenlijk is de steen al een sieraad op zichzelf, maar ze krijgt een extra dimensie wanneer ik ze bijvoorbeeld in een ring verwerk. Of beter is: óp een ring. De steen verheft zich als het ware boven de eigenlijke ring, waardoor het licht aan alle kanten door de steen kan vallen. Een prachtig effect!’ Sieraden die in opdracht worden vervaardigd ontstaan in nauwe samenwerking met de klant. Soms vanuit een summier krabbeltje van de hand van de opdrachtgever, maar meestal is er niet meer dan een idee. Voor Watze elke keer weer een uitdaging om aan dat idee een kunstzinnige vorm te geven. Voor wat de eigen collectie betreft, haalt Watze de inspiratie overal vandaan. ‘Tijdens een treinreis valt me plotseling de vorm van een spoorboom op. Ik pak dan mijn schetsboekje dat ik altijd bij me heb en begin wat te tekenen. Zulke schetsjes gebruik ik dan als uitgangspunt, maar ontwerpen groeien ook organisch achter de werkbank, terwijl ik met het materiaal bezig ben. Ik laat me leiden door de mogelijkheden van het materiaal en ben vaak zelf verrast door het resultaat. Dat zijn momenten waar ik echt blij van word!’

Meestergoudsmid Watze van der Wal en goudsmid Simone Ponne maken graag een mooi sieraad voor u. We bespreken uw wensen met u en maken een ontwerp. Daarna gaan we aan de slag en maken we een prachtig sieraad! Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Watze van der wal sieraden uit de rubriek juwelier uit Sneek is gevestigd aan de Midstraat 1 in Joure. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 0513-414005.

Diensten en producten voor juwelier

Trefwoorden die horen bij Watze van der wal sieraden zijn o.a. :